Historia
Om oss
Svenska Kocklandslagen är en del av den ideella verksamheten Svenska Kockars Förening och drivs som ett aktiebolag. Tillsammans med Svenska Kockars Förening, våra officiella sponsorer, samarbetspartners och leverantörer arbetar vi med att främja svensk matkultur och på alla sätt förbättra svenska råvaror och produkter.
Svenska Kockars Förening är en förening för dem i branschen som jobbar i professionella kök, privat eller offentligt. Vi är ett branschnätverk för krögare och kökspersonal som samverkar med högstadieskolor, gymnasieskolor, privata och offentliga restauranger och andra branschföreningar. Detta för att främja rekrytering och höja kunskapen om våra yrken. Vi utbildar domare för mattävlingar som går i Sverige och utomlands. Samarbete med utbildningsföretag i högre gastronomi är viktigt för oss. Var man än bor i Sverige kan man vara med och påverka sig och sina kollegers utveckling i en regional Svenska Kockars Förening.
Svenska Kockars Förening äger och är ansvariga för att Sveriges gastronomi tas ut över gränserna genom Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Läs gärna mer på vår hemsida