Tävlingar

 

SENIORTÄVLING WORLD CUP OCH CULINARY OLYMPICS

Kall och varm buffé för Kocklandslaget

Detta är en ätbar buffé för 12 personer som ska tillagas och serveras på plats under 5 timmar. Den ska inkludera både kalla och varma rätter som är förberedda och tillagde utifrån ett visst förutbestämt tema. De rätter som ska lagas till kalla bordet är upp till varje lag att planera och de ska visa upp en så bred yrkesskicklighet som möjligt. De kompletta recepten ska levereras till huvuddomaren på den första dagens tävling.

  • 4 st olika varianter av plockmat (s k FingerFood) varav 2 st kalla och 2 st varma canapéer (serveras som buffé).
  • 1 st bufféfat med 2 st olika sorters kalla fisk- och/eller skaldjursanrättningar, 2 st olika passande garnityr och minst 2 st åtföljande såser samt sallad (serveras som buffé).
  • 1 st Veganförrätt
  • 1 st Varmrätt
  • 1 st Dessert baserat på lagets eget val som har två huvudkomponenter samt tillbehör.
  • 3 st petit fourer baserat på lagets eget val av smak och utformat i mindre petit forer som får väga 6-14g.
  • Skulptur i endast socker och/eller choklad som ska vara 60-100 cm.

Varmkök för Kocklandslaget

Detta är en 3-rätters meny tillagad och serverad på plats under 5 timmar.

110 portioner av följande:

Förrätt:
Kall fisk- och/eller skaldjursförrätt.

​Varmrätt:
Varm huvudrätt med något från slaktaren som huvudråvara.

Dessert:
Dessert med frukt/bärkomponent, minst en bakad detalj samt sås. Varierade temperaturer och konsistenser.

 

JUNIORTÄVLING WORLD CUP OCH CULINARY OLYMPICS

Kall och varm buffé för juniorerna

Detta är en ätbar buffé för 12 personer som ska tillagas och serveras på plats under 5 timmar. Den ska inkludera både kalla och varma rätter som är förberedda och tillagde utifrån ett visst förutbestämt tema. En råvarukorg för huvudrätten meddelas av tävlingsorganisationen en månad före tävlingsdagen och samma råvaror gäller för alla lag. De rätter som ska lagas till kalla bordet är upp till varje lag att planera och de ska visa upp en så bred yrkesskicklighet som möjligt. De kompletta recepten ska levereras till huvuddomaren på den första dagens tävling.

  • 4 st olika varianter av plockmat (s k Finger Food) varav två kalla och två varma
  • 1 st bufféfat med 3 st olika sorters kalla fisk- och/eller skaldjursanrättningar, 3 st olika passande garnityr och minst 2 st åtföljande såser samt sallad (serveras som buffé).
  • 1 stngsstandard och från högre nivå på restaurang.
  • 1 st dessert baserat på lagets eget val som har två huvudkomponenter samt tillbehör.

Varmkök för Kocklandslaget

Detta är en 3-rätters meny tillagad och serverad på plats under 5 timmar.

60 portioner av följande:

Förrätt:
Kall fisk- och/eller skaldjursförrätt.

​Varmrätt:
Varm huvudrätt med antingen nöt, fläsk, lamm, fågel eller vilt som huvudråvara.

Dessert:
Dessert med frukt/bärkomponent, minst en bakad detalj samt sås. Varierade temperaturer och konsistenser.

Denna webbplats använder cookies

Cookies ("kakor") består av små textfiler. Dessa innehåller data som lagras på din enhet. För att kunna placera vissa typer av cookies behöver vi inhämta ditt samtycke. Vi på Sveriges Kökschefers Service Aktiebolag, orgnr. 556427-2432 använder oss av följande slags cookies. För att läsa mer om vilka cookies vi använder och lagringstid, klicka här för att komma till vår cookiepolicy.

Hantera dina cookieinställningar

Nödvändiga cookies

Markera för att samtycka till användning av Nödvändiga cookies
Nödvändiga cookies är cookies som måste placeras för att grundläggande funktioner på webbplatsen ska kunna fungera. Grundläggande funktioner är exempelvis cookies som behövs för att du ska kunna använda menyer och navigera på sajten.

Cookies för statistik

Markera för att samtycka till användning av Cookies för statistik
För att kunna veta hur du interagerar med webbplatsen placerar vi cookies för att föra statistik. Dessa cookies anonymiserar personuppgifter.

Cookies för annonsmätning

Markera för att samtycka till användning av Cookies för annonsmätning
För att kunna erbjuda bättre service och upplevelse placerar vi cookies för att kunna anpassa marknadsföring till dig. Ett annat syfte med denna behandling är att kunna marknadsföra produkter eller tjänster till dig, ge anpassade erbjudanden eller marknadsföra och ge rekommendationer kring nya koncept utifrån vad du har köpt tidigare.

Cookies för personlig annonsmätning

Markera för att samtycka till användning av Cookies för personlig annonsmätning
För att kunna visa relevant reklam placerar vi cookies för att anpassa innehållet för dig

Cookies för anpassade annonser

Markera för att samtycka till användning av Cookies för anpassade annonser
För att visa relevanta och personliga annonser placerar vi cookies för att tillhandahålla unika erbjudanden som är skräddarsydda efter din användardata